Surgical Science söker Business controller

Ansvarsområden/Arbetsuppgifter

Är du ekonom med sinne för analys och intresse av affärer och verksamhet? Har du viss erfarenhet från liknande uppgifter sedan tidigare och är redo för en bred roll med mycket ansvar och möjlighet till utveckling? Vill du ge support till alla delar av verksamheten och bidra till att utveckla och ta fram nya och förbättrade beslutsunderlag? Då är det här rätt tjänst för dig!

Rollen som Business Controller på Surgical Science är ny. Du kommer att arbeta med att utveckla och ta fram rapporter och beslutsunderlag inom Power BI eller liknande, kopplat till bolagets affärssystem NAV. Vidare kommer du att arbeta med budget- och prognosprocesser samt uppföljning mot dessa. Du kommer också att hjälpa CFO i framtagande av delårsrapporter, årsredovisningar m.m., såväl av siffror som av text. Surgical Science är ett expansivt bolag där även förvärv ingår som en del av tillväxtstrategin. Rollen är bred med mycket kontakter i hela organisationen. Placering är i Göteborg, vissa resor framför allt till kontoret i Stockholm förekommer.

Vem är du?

Vi ser att du stämmer in på följande profil:
• Kandidat- eller magisterexamen inom ekonomi
• Några års erfarenhet från liknande uppgifter
• Kunskaper i NAV eller liknande verksamhetssystem är ett plus
• Mycket goda kunskaper i Excel, kunskap i Power BI eller motsvarande är ett plus
• Då vi är en internationell organisation uttrycker du dig väl i tal och skrift på såväl svenska som engelska

Som person är du nyfiken, noggrann och med en förmåga att arbeta proaktivt, analysera och se helheten. Du är hjälpsam och har en god förmåga att möta och kommunicera med alla, oavsett roll, på ett professionellt och trevligt sätt. För att lyckas i vår entreprenöriella miljö krävs att du är flexibel, prestigelös, ansvarstagande och inte rädd för att hugga i där det krävs. Du är tydlig i din kommunikation och duktig på att strukturera, prioritera och avsluta dina projekt.

Inom Surgical Science värdesätter vi varandras olikheter och är övertygade om att mångfald är viktigt för innovation och framgång. Hos oss får du vara en del av en god företagskultur i en dynamisk och hjälpsam arbetsmiljö.

Rollen ingår i Core processes och rapporterar till CFO. Tjänsten är heltid med tillträde snarast möjligt.

Välkommen med din ansökan till [email protected] snarast möjligt då vi kommer kalla till intervjuer löpande. För frågor om tjänsten kontakta HR Frida Källström, tel 0735-618019 eller CFO Anna Ahlberg, tel 0708-553835.

En av sjukvårdens största utmaningar globalt sett är hur vårdskador skall kunna minskas. Här har medicinsk utbildning och träning en nyckelposition, då en stor del av träningen idag kan utföras utanför operationssalen. Surgical Science är världsledande inom tillverkning av virtual reality simulatorer för evidensbaserad titthålskirurgisk och endoskopisk träning. Simulatorerna tillåter kirurger och andra medicinska specialister att öva och förbättra sina psykomotoriska färdigheter och instrumenthantering innan tillträde till operationssalen. Parallellt med de egna produkterna arbetar Surgical Science med simuleringslösningar för medicinteknikbolag som utvecklar kirurgiska instrument för klinisk användning, till exempel robotkirurgi.

Surgical Sciences huvudkontor ligger i Göteborg och verksamhet finns även i Stockholm. Med säljkontor i USA, Frankrike, Kina och UAE samt ett globalt nätverk av distributörer säkerställs en närvaro på de flesta marknader globalt. Surgical Sciences aktie är upptagen till handel på Nasdaq First North Growth Market.

Pin It on Pinterest

Share This